Web southgate place  bath  from east

Southgate, Bath

Livingston Eyre Associates were appointed to join a team of consultants that had been working for several years on the mixed-use redevelopment of a run-down quarter of Bath. They were brought in to gain planning permission for the whole scheme, and to take the bus station part of the development through to completion.

The masterplan proposed a sequence of public squares and spaces, each having its own distinct character, whilst being recognisably part of the townscape of Bath.  Routes lead from a new plaza  fronting the Listed Bath Spa Station, through to the city centre.

The new bus station landscape is linked (via Churchill footbridge) to a towpath on the south side of the Avon, along which Livingston Eyre supervised the careful refurbishment of pennant stone setts and Brunel-designed railings.

> read more

with: Chapman Taylor & Wilkinson Eyre Architects for: Morley Fund Management / Multi Developments status: completed 2009