Web princesshaysquare

Princesshay, Exeter

Livingston Eyre Associates designed the public realm for this mixed-use redevelopment covering a considerable part of the centre of Exeter. They worked alongside three teams of architects and interfaced with the redevelopment of the High Street by the City Council. 

The first phase saw Catherine Square transformed from a backwater to a lively city space.  The refurbishment opened out the square and introduced new materials and lighting. A collaboration with artist Patricia MacKinnon-Day deciphered the story of the ruined Almshouses.

Further phases saw the framing of new vistas to the Cathedral: from new civic space, Princesshay Square; and from a wide pedestrian lane next to the ancient city walls. High-quality materials lend the scheme a strong local identity, and it is one of the Landscape Institute’s case studies for the economic benefits of investing in landscape.

> read more

with: Chapman Taylor, Panter Hudspith & Wilkinson Eyre Architects for: Land Securities status: completed 2007

British Council of Shopping Centres Supreme Gold Award 2007 International Council of Shopping Centers Best Medium Sized Shopping Centre in Europe 2008