Web newarkwobbledish

Newark Primary School

Livingston Eyre was part of the team involved throughout the design and construction of two schools that were to be exemplars for future PPP projects in Inverclyde. This Port Glasgow school sits high on a hill overlooking the River Clyde. The landscape concept uses the steeply sloping site contours to create and subdivide areas of the playground, sculpting different zones for a range of age groups and activities. 

Indoor activity areas are linked to covered outdoor spaces, which lead out in turn to larger playgrounds for running around and general play. Circular nodes provide more intimate, softer spaces for quieter informal play. In the future, play equipment may be added to these if desired.

The games court enjoys spectacular views over the Clyde estuary. An attractive rocky outcrop was retained, and planted with locally native species as an educational habitat area.

> read more

with: Studio E Architects for: Inverclyde Council completed: 2008

Shortlisted: Scottish Design Awards, Public Building 2009