Web img 2457

Museum Of London Central Courtyard

The brief for the Central Courtyard at the Museum was to create a new roof garden following wholesale re-waterproofing.  Publicly accessible for the first time, with the opening of major new galleries, the garden might be completely re-modelled in the space of one or two years.

The design takes its cue from the sculptural, sloped concrete forms of the original courtyard. Painted trellises have been added to bring light into the space whilst screening dangerous or unsightly sections. 

Costs were kept low by re-using plants and pots, and many of the materials can be re-used at the end of the garden’s life.  The garden contains a City of London Festival beehive and plenty of bee-friendly planting to encourage honey production. 

> read more

for: Museum of London completed: 2012