Web croft centre img 5157

Croft Centre

Livingston Eyre Associates designed the outdoor space for the Croft Centre, a fully refurbished and extended building for Disabled Children’s Team Crofters.  The centre also houses the Jigsaw nursery, for children from the London Borough of Richmond upon Thames who have social and communication disorders, including autism.  The garden is shared with Windham Nursery School. 

The brief was to transform the garden from a single straight path into a space with a variety of routes  to be explored and secret places to be discovered.  Working in close conjunction with  Centre managers, we included sand and water play; growing areas; shaded and sheltered places for storytelling and lessons, and a fire pit.  

Artist Martin Cheek was commissioned to create mosaic animals that can be spotted amongst the vegetation.  He also helped the children make mosaics that decorate the steel planters.  

A veteran beech tree was wrapped in an elliptical deck that protects its roots whilst providing wheelchair access to the garden.

> read more

with: Architype Architects for: London Borough of Richmond upon Thames completed: 2011