Web brixtonplan reduced

Pulross Intermediate Care Centre

This new centre provides small wards and individual bedrooms for people recuperating from illnesses or operations. Working closely with the Architects from the competition stage ensured full integration of building and landscape.

The landscape responds precisely to patients’ needs. On the public face, there are therapeutic green views from indoors: on the private side, there is easy access to high-quality outdoor space, with steps, ramps and gentle paths that allow use for informal physiotherapy. 

To the rear, the gardens are accessed on two levels. The upper level is linked to the first floor wards by bridges, whilst the ground floor opens out onto brightly planted terraces.  Colourful sensory planting and sheltered seating create places where patients and staff can relax individually and in groups.

> read more

with: Penoyre and Prasad Architects for: Community Health South London NHS Trust completed: 2001

“It’s a great place to be whilst I can’t be at home” – Patient